Administrar

Indignació i repugnància.

fgarcias | 08 Abril, 2011 14:09

Avui llegint el Diario de Mallorca he tengut un gran ensurt. M'ha recorregut per tot el cos una mescla de sentiments i sensacions terribles. El primer de tots ha estat de sorpresa, i he pensat aaaaaaaala!!!!!! Mira a quin llucmajorer han fet una entrevista!!! L'entrevistat era Mateu Monserrat Pastor. Amb curiositat he començat a llegir.

Tot d'una m'he adonat del segon i successius sentiments: indignació, repugnància, menyspreu... i altres que prefereixo no escriure.

Per a totes aquelles persones que no sabeu de qui parlam, us en faré una petita introducció. Mateu Monserrat neix a Llucmajor l'any 1922. Fou regidor franquista durant 12 anys, i l'any 1991 el Partit Popular el va recuperar per tornar a ser regidor. Fou regidor de cultura durant dues legislatures, i va dur a terme una gestió més provinciana impossible i amb uns resultats més que qüestionables. L'any 1998 el Partit Popular el va proposar per ser nomenat Jutge de Pau de la localitat. Per poder accedir al càrrec hagué de donar-se de baixa de la seva militància per no estar polititzat. (Més endavant podreu veure si té un perfil polititzat o no). Ha estat Jutge de Pau fins fa uns dies.

Crec que caldria recordar qui és i quines funcions té un Jutge de Pau. És la persona elegida per l'ajuntament del municipi i que exerceix les funcions jurisdiccionals corresponents als jutjats de pau durant un període de 4 anys renovables. Se'ls nomena jutges de pau per la seva trajectòria i pel tarannà que han demostrat en una població.

Des del meu punt de vista aquest senyor MAI hauria d'haver estat Jutge de Pau. Crec que 12 anys de regidor franquista i la manipulació de les regles del joc per part del Partir Popular, avalen la meva consideració. Si a més afegim les opinions expressades per l'afectat a l'entrevista d'avui se'm posen tots els cabells de punta.

A la pregunta, “¿Recuerdos de juventud?”, contesta: “... de noche se produjeron redadas y llevaban a gente a Cala Pi y mataban ...” Em sembla que aquesta frase s'explica per ella mateixa.

La seva visió de cap a on va Llucmajor és terrible, ja que explica “... no hay una visión clara y contundente de decir vamos hacia allá ...”. Jo m'atraveixo a afegir que tot això és conseqüència dels darrers 20 anys de govern del Partit Popular més ranci.

El consell que dona a les persones joves és que escullin “...lo adecuado...”. Ai mumareta, i què és “lo adecuado” per aquest senyor? Tal vegada “los Principios Fundamentales del Movimiento”? Els que establien “los ideales de Patria, familia y religión”? Pot ser per a les dones “lo adecuado” serien els principis de la Sección Femenina de Falange. Fins i tot em repugna escriure el seu lema: “El fin esencial de la mujer es servir de complemento al hombre, formando con él o colectivamente una perfecta unidad social”.

La seva contesta a la pregunta sobre els matrimonis de persones del mateix sexe és “Esto es una barbaridad”, a més afegeix i reconeix que mai n'ha casat cap. Concretament diu: “los sacaría fuera”. Tal vegada en aquest punt és quan hem de tornar a recordar que el seu càrrec era el de Jutge de Pau. Òrgan unipersonal sotmès a la llei.

Fins i tot s'atreveix a dir sobre Rabasco i Lluc Tomàs: “Prefiero no opinar”. Doncs ho faré jo mateix. Lluc Tomàs i Rabasco foren, entre d'altres, els responsables polítics que el proposaren com a Jutge de Pau i l'han mantingut fins al moment. (També haurem de fer memòria i dir que aquests dos polítics han estat condemnats per corrupció). Ara puc entendre perquè no en vol opinar. Però bé que opina sobre els matrimonis entre persones del mateix sexe!!!

Sobre la memòria històrica diu: “Peticiones que no importaban porque tienen las manos sucias de sangre tanto unos como otros”. Aquesta frase encara és capaç de fer-me sentir més indignat. Uns com els altres????? Que vol que tornem a parlar de Cala Pi? Que vol que demanem a qualsevol llucmajorer el que hi passava a Cala Pi?

Podria escriure centenars de línies sobre aquesta entrevista, però millor ho deixo aquí, ja que no vull tenir mala sang tot el cap de setmana. Afortunadament ja no queden tants personatges d'aquesta classe.

Les meves preguntes són:

Serà capaç el Partit Popular de Llucmajor de declarar que no comparteix les declaracions de la persona que ells posaren al front del Jutjat de Pau?

Del que havia estat regidor franquista i ells l'anaren a cercar per formar part de les seves llistes electorals l'any 1991?

De la persona que fou responsable de cultura i que al segle XXI manifesta que el mallorquí no és català?

Comentaris

  1. No es lo mismo

    Las manos con sangre en Mallorca eran siempre los mismos. No hubo guerra. Solo represión y muerte.

    Joaquin Liras | 11/04/2011, 20:45
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS